Barion Pixel

Blog

Milyen az általam végzett mozgásterápia?

Az általam végzett mozgásterápia, a több mint 10 év alatt végzett tanfolyamokból, tanulmányokból kialakult egyéni nézőpontomat tükrözi. 

Helyben végzett manuálterápiás állapotfelmérés alapján felállított diagnózisra épülő egyénre szabott kezelést alkalmazok.
A vizsgálat során feltárt problémára speciálisan összeállított egyéni gyógytornát/mozgásprogramot készítek, mely segít az elért eredmények fent tartásában, és segít a továbbiakban más elváltozások felderítésében és megelőzésében.
A cél minden esetben a civilizációs életmódból adódó terhelések kivédése és kompenzálása. Fontos, hogy ez a mindennapi életmódból adódó terhelés hosszú távon ne okozzon maradandó elváltozást, károsodást. Úgy gondolom ennek érdekében mindent meg kell tennünk.
Az alkalmazott kezelések önmagukban, illetve más kiegészítő kezelésekkel és tornával kombinálva csökkenthetik a fájdalmat, és növelhetik a mozgásterjedelmet az adott területen.
Alapvető szempont, hogy a mozgásszervi megbetegedéseket a mozgásszervrendszer felől kell kezelnünk. Nem elegendő a tüneti kezelés. 
Minden esetben az okot kell felderíteni és megszüntetni!
Az elért állapotot egyénre szabott gyógytorna gyakorlatok segítségével stabilizáljuk úgy, hogy a feszes, rövidült izmokat lazítjuk, és a helyes helyzet stabilitásáért felelős, elgyengült izmokat megerősítjük!
Az elért eredmény fent tartása érdekében a kontrollált, speciális szempontokat szem előtt tartó online, egyénileg otthon végezhető tréningjeimet, és/vagy a személyesen elérhető egyéni és csoportos óráimat ajánlom! 

 
manuálterápia állapotfelmérés mozgás izomzat